Szomszédnak köszönettel

Kapcsolataink életünk során folyamatosan alakulnak. Emberek jönnek, mennek, vannak, akik hosszabb, vannak, akik rövidebb ideig kísérnek bennünket az élet rögös útjain. Azt szokták mondani, hogy mindig a megfelelő emberekkel hoz össze bennünket a sors. Azokkal, akikre szükségünk van, akikkel dolgunk van. Én hiszek ebben a sorsszerűségben. Nem egyszer fordult már elő velem, hogy bizonyos feladatok megoldása folyamán egyszer csak olyan ismerőssel, az is előfordult már, hogy teljesen ismeretlen személlyel találkoztam, akire éppen szükségem volt a feladat megoldásában. Bizonyára ezek nélkül a találkozások nélkül sokkal nehezebb lett volna túljutni az adott akadályokon.

Baráti, rokoni kapcsolataink mellett, melyek legjobban tudnak segítenek bennünket életünk folyamán, talán leginkább meghatározóak a szomszédokkal való kapcsolataink. Nem véletlen az a mondás, hogy „rossz szomszédság török átok”, hiszen amennyire tudnak segíteni bennünket szomszédjaink, annyira meg is tudják keseríteni életünket. Bizonyára ez függ mindkét fél természetétől, alkalmazkodó képességétől, személyiségétől.

Én ilyen szempontból szerencsés embernek mondhatom magam, mivel nagyon jó viszony tudtam kialakítani szomszédjaimmal. Leginkább jellemző rájuk a segítőkészség, az egymás iránti tisztelet, az egymás iránti figyelem.

Az egyik szomszéd asszonnyal kifejezetten jó, már-már baráti viszony alakult ki köztünk. Eleinte kávézással indult a barátságunk. Jó volt délutánonként együtt elfogyasztani egy-egy frissítő kávét, közben meg is tudtunk beszélni néhány fontos napi történést. Később már az vettem észre, hogy hiányzik, ha néha napján nem tudunk találkozni. Hiányzott az üdítő beszélgetés, az esetleges jó tanácsok, így elkezdtünk közös programokat szervezni, hogy egyre több időt tudjunk eltölteni együtt. időnként meg szoktuk egymást lepni apró ajándékokkal. Szeretek az avon termékek közül vásárolni Neki, mert megérdemli a jó minőségű termékeket.