Az új munkahelyem

Az ember amikor beáll a munkaerő piac kapujába és megkeresi élete első munkahelyét, még fogalma sincs, hogy mi vár rá, milyen lehetőségek fogják tarkítani az útját, vagy éppen milyen akadályok fognak elé gördülni az évek során, de azt biztosan tudja, hogy valamiféle karrierutat el be akar járni, valamilyen célt el szeretne érni, és ezért sokat kell majd dolgoznia és néha bizony céget is kell bizonyára váltania. Én elég szépen meneteltem a saját utamon, de nekem mindig az volt a célom, hogy a csúcs munkaként egy ügyvezetői állást tudjak valahol betölteni. Aztán szépen mivel családot alapítottam ezt lejjebb is adtam, de mindenképpen vezetői posztban gondolkodtam, mert egyrészt kellő tapasztalattal és tudással rendelkezem hozzá, másrészt pedig hihetetlen jó vagyok az emberek koordinálásában és vezetésében. Ez kifejezetten erősségem, még az önálló munka valahogyan sosem ment annyira jól nekem.

Így történt aztán az, hogy most már a két gyerekem óvodába adása után egy nagyvállalat humán erőforrás politikai osztályának vezetőjeként tértem vissza a piacra. Persze nem egy könnyű munka és feladatkör, de reméltem, hogy meg fogom tudni ugrani az elém gördülő akadályokat és szépen és hatékonyan fogom tudni vezetni ezt a kis csapatot.

Egyetlen örökséget kaptam az előző vezetőtől, aki első gyermekáldása elébe nézett, hogy a kogwheel csapatával mindenképpen tartsam a rendszeres kapcsolatot, hiszen hihetetlen hatékony és komoly segítséget nyújtanak már évek óta a vállalat fejlesztésében és a coaching tevékenységben. Amikor felvettem velük először a kapcsolatot meg is értettem hogy miért mondta, mert szinte mindenben tudtak segíteni a vállalat munkaerőállományának fejlesztésében, átalakításában és tovább fejlesztésében egyaránt. Én pedig csak azt tudom mondani, hogy biztos vagyok benne, hogy amelyik vállalattal ők együtt dolgoznak, nincs gond a vállalati hangulattal, a hatékonysággal és a fejlődéssel. Csak ajánlani tudom őket mindenki számára.