A csapat legújabb segítsége

Amikor mi belevágtunk a vállalkozásunk kialakításába tulajdonképpen még fogalmunk sem volt, hogy mit teszünk. Nem igazán értettünk a mezőgazdasági feladatok ellátásához, és fogalmunk sem volt erről a világról. Persze ebben a világban is vannak gyönyörű dolgok és nehéz helyzetek, így mindenképpen vegyes érzelmek fűződnek számomra a vállalkozássá válás útjához, azt azonban biztosan állíthatom, hogy nem volt sima út, nem kis rögökkel és hullámvölgyekkel volt tele az első időszak az egész család számára. Ma már azt mondhatom, hogy alapjában véve nem is egy döntés volt a mezőgazdaság felé fordulás, hanem egy családi feladat, egy családi út, ami végeredményként tökéletes eredményeket biztosít és most már a pályázatok segítségével elég sok olyan gép és berendezés került a cégbe, amellyel gyorsabb és hatékonyabb lehet számunkra is a munkavégzés.

El nem mondható nehézségeket tud okozni ugyanis az, hogy gépet, berendezést és szakembert kell bérelni ahhoz, hogy az ember elő tudja készíteni a földterületet a tavaszi munkák megkezdéséhez, vagy éppen meg tudja oldani a szüret feladatait, a fűnyírás és az egyéb feladatok ellátásáról nem is beszélve. Hihetetlen sok energiát igényel a rengeteg időpont egyeztetés és folyamatos kapcsolattartás annak érdekében, hogy ezek a feladatok mind-mind megoldásra találjanak.

Hála a jó égnek és az umwelt csapata segítségének, ma már mi is egy saját traktor és egy saját gréder segítségével tudjuk megoldani a földmunkákat, ami nem csak azért fontos, mert hihetetlen sok forrást meg tud takarítani a cég, amit egyéb befektetésekre tud fordítani, hanem azért is, mert sokkal hatékonyabb és egyszerűbb a munka szervezése és a föld megmunkálásának elvégzése. Hihetetlen nagy öröm számunkra, hogy már ilyen saját segítséggel rendelkezünk, és igyekszünk mindenkinek aki még nem rendelkezik ilyen géppel úgy segíteni, ahogyan nekünk is szükségünk lett volna rá az elmúlt négy év során. A mezőgazdasági világába azt gondolom sokkal nagyobb összefogásra lenne szükség, és bár ezét nagyon sokan elítélnek minket, mi mindent igyekszünk megtenni ennek érdekében.